Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ.ΗΠΕΙΡΟ
Ανησυχητικά γεγονότα είδαν τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, και τα οποία έλαβαν χώρα στη γείτονα Αλβανία. Στη Χιμάρα, ανήμερα της Εθνικής μας επετείου, διάλεξε η αλβανική κυβέρνηση να επιδώσει τελεσίγραφα σε Έλληνες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να τεθούν σε εφαρμογή «πολεοδομικές» διατάξεις. Λίγο πιο πάνω και συγκεκριμένα στα Τίρανα εγκαταστάθηκαν πρόσφατα 3200 σιίτες ιρανοί μουτζαχεντίν.

Πρόκειται για θρησκευτικά φανατικούς πολεμιστές οι οποίοι παραδόθηκαν στις αμερικανικές δυνάμεις, όταν οι τελευταίες έμπαιναν στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στον περσικό κόλπο. Οι μουτζαχεντίν ήταν, και είναι, προσκείμενοι στην εξόριστη αντιπολίτευση του Ιράν, η οποία εδρεύει στο Παρίσι. Αν οι αμερικανοί, όπως λένε οι πληροφορίες, τους παρέδιδαν στην νόμιμη κυβέρνηση του Ιράν, η τελευταία θα προχωρούσε σε εκκαθαρίσεις.

Καμία χώρα δεν αναλάμβανε να τους φιλοξενήσει και βρέθηκε η κυβέρνηση Μπερίσα να «διευκολύνει» την κατάσταση, μαζί με ένα μπόνους 20 εκατομμυρίων δολαρίων προσφορά από το θείο Σάμ, για τις «ανάγκες» της εγκατάστασης. Αυτό το μπόνους ήταν το φανερό, μιας και ακόμη δεν διακρίνεται τι υπάρχει πίσω από το φανερό.

Η διεθνής κοινότητα αντέδρασε στις επιλογές των Αλβανών, ότι με αυτό τον τρόπο η Αλβανία γίνεται προπύργιο εξόδου φανατικών σιιτών προς την «πολιτισμένη» Ευρώπη, αλλά από τη στιγμή που διατάζει η πλανητάρχης, όλα έμειναν μόνο στις διαμαρτυρίες και τίποτε παραπέρα. Όλοι γνωρίζουμε το κλίμα εκφοβισμού που δέχονται οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, χρόνια τώρα, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ενέργειες εκτόπισης από τις οικίες τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι κίνησε θέμα Τσαμουριάς η Αλβανία πριν μερικές μέρες. Όλοι γνωρίζουμε ότι παραπλεύρως της Αλβανίας, και συγκεκριμένα  στα Σκόπια εδρεύει η μεγαλύτερη αμερικανική βάση που υπάρχει σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήθεν για να διαιτητεύσει το πέρασμα των ενεργειακών αγωγών. Τώρα προστέθηκαν και οι φανατισμένοι μουτζαχεντίν, που αν μη τι άλλο, θα αποτελέσουν μία καλή δικαιολογία για πογκρόμ έναντι των Ελλήνων ορθοδόξων της Βορείου Ηπείρου, μιας και οι ιθαγενείς Αλβανοί που πρόσκεινται στην ίδια θρησκεία με τους φιλοξενούμενους σιίτες, θα νίψουν τας χείρας τους αν συμβεί τέτοιο κακό.

Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών προβλέψεων, αλλά σε μία ήδη φορτισμένη Ελληνική περιοχή όπως αυτή της μαρτυρικής Βορείου Ηπείρου, τέτοιες κινήσεις, αν μη τι άλλο, μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους δεν γίνονται. Από την άλλη, η καθεστηκυία πολιτική τάξη των Αθηνών, κυβέρνηση και μείζονα αντιπολίτευση ασχολούνται με το «φλέγον» ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, με μόνες φωνές διαμαρτυρίας* να ακούγονται μόνο από τη Χρυσή Αυγή.

* το υπουργείο Εσωτερικών αντέδρασε στις προκλήσεις των Αλβανών, αλλά οι διαμαρτυρίες έμειναν σκούρα σημεία στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων.

ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: