Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σόρος που χρηματοδοτεί εκτρώσεις μέσο του ιδρύματος του κινδυνεύει με ποινική δίωξη στην Ιρλανδία


Η Διεθνής Αμνηστία της Ιρλανδίας απειλείται με ποινική δίωξη αφού η ρυθμιστική αρχή διαπίστωσε ότι η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε  και έλαβε παράνομα χρήματα από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος για να κάνει εκστρατεία για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στη χώρα .


Η Επιτροπή Προτύπων της Δημόσιας Υπηρεσίας της Ιρλανδίας ανακάλυψε την επιχορήγηση ύψους 161.000 δολαρίων (€ 137.000) από τα ιδρύματα ανοικτής κοινωνίας του Σόρος στην Αμνηστία. Η Επιτροπή δήλωσε ότι η αποδοχή ξένων κεφαλαίων αποτελεί παραβίαση του εκλογικού νόμου του 1997 και προειδοποίησε την Αμνηστία ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις και φυλάκιση μέχρι τριών ετών για τους υπευθύνους εάν δεν επιστρέψει τα χρήματα.

Ο εκλογικός νόμος της Ιρλανδίας καταπολεμά την αθέμιτη κυριαρχία των πλούσιων ξένων συμφερόντων με την απαγόρευση εξωτερικών πολιτικών δωρεών άνω των 100 ευρώ.


Η Αμνηστία παραδέχτηκε τη χορήγηση της επιχορήγησης, υποστηρίζοντας όμως ότι ο νόμος είναι άδικος. Είπε ότι θα παραβίαζε οποιαδήποτε δικαστική εντολή να επιστρέψει τα χρήματα.


«Η Διεθνής Αμνηστία δεν θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των προτύπων στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας»,δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Αμνηστίας Colm O'Gorman.


Η εκστρατεία κατά της άμβλωσης από την Αμνηστία στην Ιρλανδία έρχεται μήνες πριν η χώρα διεξαγάγει δημοψήφισμα για το αν θα προστατεύσει ή θα απορρίψει την 8η τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας που απαγορεύει την έκτρωση. Το δημοψήφισμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2018.


Οι ομάδες κατά της έκτρωσης εξέφρασαν την οργή για την παραβίαση των νόμων της χώρας από την Αμνηστία.
"Η Αμνηστία λέει τώρα ότι θα σπάσει το νόμο και θα πάρει χρήματα από το εξωτερικό, για να πιέσει για την άμβλωση και να καταργήσει την 8η. Προφανώς, επειδή δεν υποστηρίζονται από τους Ιρλανδούς, χρειάζονται τα χρήματα του Σόρος. Η στάση τους είναι απαράδεκτη και παράνομη ", το tweet του Life Institute.Ο πολιτικός σχολιαστής John McGuirk δήλωσε για την θέση της Αμνηστίας ότι είναι"πέρα από κάθε λογική".

"Η Διεθνής Αμνηστία παραδέχεται ότι λαμβάνει χρηματοδότηση από την Αμερική για την εκστρατεία υπέρ των αμβλώσεων, παραδέχεται ότι παραβίασε τον νόμο και αρνείται να συμμορφωθεί . Αυτό είναι εξοργιστικό.


Μια άλλη οργάνωση υπέρ της έκτρωσης, η εκστρατεία για τα δικαιώματα επί των αμβλώσεων, έλαβε επίσης χρήματα από τον Soros. Η Επιτροπή Προτύπων στο Δημόσιο Γραφείο τους διέταξε να επιστρέψουν τη δωρεά και το έκαναν.


Πέρυσι, αποκαλύφθηκαν έγγραφα που έδειξαν ότι ο Soros χρησιμοποίησε τον πλούτο του για να χρηματοδοτήσει ένα τριετές σχέδιο για την εξάλειψη των νόμων υπέρ της ζωής σε όλο τον κόσμο . Η στρατηγική του  ήταν να χτυπήσει πρώτα στην Ιρλανδία και στη συνέχεια να την χρησιμοποιήσει ως πρότυπο για την εξάρθρωση της προστασίας της χριστιανικής ηθικής στη ζωή και σε άλλες χωρες.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: