Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Γαλλία: Επιτρέπονται οι δημόσιες ισλαμικές προσευχές αλλά απαγορεύονται οι Χριστιανικές ταινίες


Η επιλεκτική εφαρμογή του κοσμικού κράτους

"Η Γαλλία επιτρέπει τις μουσουλμανικές προσευχές στον δρόμο, αλλά απαγορεύει την ταινία των Χριστουγέννων επειδή ήταν «πολύ χριστιανική», σύμφωνα με την Voice of Europe, στις 26 Δεκεμβρίου 2017:

Η Γαλλία είναι μια κοσμική Δημοκρατία, διότι διαχωρίζει την θρησκεία από το κράτος και την θεωρεί ως επί το πλείστον ως ιδιωτικό θέμα που περιορίζεται στο σπίτι και τους τόπους λατρείας.

Όμως, εδώ και χρόνια, η χώρα επέτρεψε τις μουσουλμανικές προσευχές στον δρόμο χωρίς να επικρίνει τους μουσουλμάνους . Μερικές φορές ακόμη και οι δρόμοι μπλοκαρίστηκαν και οι οδηγοί αυτοκινήτων άλλαξαν κατεύθυνση για να κάνουν χώρο για τις προσευχές . Φαίνεται ότι όταν εμπλέκεται το Ισλάμ, οι κοσμικές αρχές της Γαλλίας εξαφανίζονται.
Ο Χριστιανισμός στη Γαλλία είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Σύμφωνα με τον Ευρωπαικό τύπο, απαγορεύτηκε μια χριστουγεννιάτικη ταινία στη γαλλική πόλη Langon, επειδή ήταν «πολύ χριστιανική» ή «δεν ήταν αρκετά κοσμική».Τα μέσα γράφουν
Μια χριστουγεννιάτικη ταινία κρίθηκε από τους δασκάλους ως "όχι αρκετά κοσμική" και συνεπώς απαγορεύτηκε από τα σχολεία της γαλλικής πόλης Langon στο Gironde στις 13 Δεκεμβρίου.
83 μαθητές ενός γαλλικού σχολείου άρχισαν να παρακολουθούν την ταινία "The Star" , μια περιπέτεια με βάση την ιστορία του Ιησού, μια ταινία της Columbia Pictures. 
Αλλά όταν οι δάσκαλοι συνειδητοποίησαν ότι το θέμα της ταινίας ήταν η γέννηση του Ιησού Χριστού, την ακύρωσαν αμέσως επειδή δεν ήταν «αρκετά κοσμική». Όλοι οι μαθητές υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στο σχολείο χωρίς να παρακολουθήσουν το τέλος της ταινίας.
Νωρίτερα, ο «μονόπλευρος λαϊκισμός» της Γαλλίας έδειξε και το άσχημο του πρόσωπο: Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας διέταξε το Νοέμβριο να απομακρυνθεί ο σταυρός από ένα άγαλμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ στο Ploërmel κοντά στη Βρετάνη. 

Το ίδιο δικαστήριο διέταξε να αφαιρεθεί επίσης μια φάτνη από την δημοτική αίθουσα της πόλης Béziers τον ίδιο μήνα ....Δεν υπάρχουν σχόλια: