Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉ ΒΟΜΒΑ Αφρικανοί λάθρο έφεραν στην Ευρώπη μια νέα ΑΝΊΑΤΗ μορφή φυματίωσης σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης!


Ειδικοί από το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία ανίχνευσαν νέα στελέχη του ιού της φυματίωσης σε οχτώ λαθρομετανάστες από την Αφρική. Η νέα αυτή μορφή χαρακτηρίστηκε ως "πολυανθεκτική" στα σύγχρονα φάρμακα κατά της νόσου.

Το ελβετικό πανεπιστήμιο εξέδωσε μάλιστα επίσημη ανακοίνωση  στην οποία αναφέρει διάφορες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις για το έτος 2016.

Ο επικεφαλής του διαγνωστικού Peter Keller λέει:

"Αυτά τα βακτήρια παρουσίασαν ένα νέο συνδυασμό μεταλλάξεων, εμφανίζοντας ανθεκτικότητα έναντι τεσσάρων διαφορετικών αντιβιοτικών, κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά στο παρελθόν..."

Η έκθεση λέει ότι αντίστοιχα στελέχη του ιού έχουν ανιχνευθεί σε άλλες 21 περιπτώσεις στην Γερμανία σύμφωνα με δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

 Όλες οι παραπάνω περιπτωσεις ανιχνεύθηκαν σε λαθρομετανάστες  που προήλθαν είτε από το Κέρας της Αφρικής είτε από το Σουδάν.

Η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου στον πληθυσμό της Ευρώπης έχει προς το παρόν αποσοβηθεί λόγο συγκεκριμένων μέτρων που έλαβαν οι τοπικές αρχές. Ο επικεφαλής Peter Keller: αναφέρει επίσης:

"Η έκτακτη περίπτωση οδήγησε στην ανάπτυξη ευρωπαϊκού οργανισμού προειδοποίησης για ανίχνευση παθογόνων της φυματίωσης ".

Σύμφωνα με την έκθεση, τα στοιχεία δείχνουν ότι η μόλυνση μεταδόθηκε στους μετανάστες σε στρατόπεδο προσφύγων κοντά στο Bani Walid στη Λιβύη. Δεν είναι σαφές πόσοι ακομα ασθενείς με τον επικίνδυνο τύπο παθογόνου έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη το 2017.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: