Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ο ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΘΕΑΤΗ Η ΜΑΖΑ


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, και συγκεκριμένα κάτι περισσότερο από 3 μήνες, από την μέρα που ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προέβη σε μια ασυνήθιστη και βαρύγδουπη δήλωση. «Θα καθιερώσουμε άμεσα αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε νέο μέλος ελληνικής οικογένειας, καθώς και 2.000 ευρώ επίδομα για κάθε Ελληνόπουλο», δήλωνε με στόμφο, ενώ μεταξύ άλλων, ξεκαθάριζε σε απάντηση του, σε σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ότι «το επίδομα θα δίνεται μόνο σε Έλληνες». Το Ελληνικό εκλογικό σώμα, που δεν φημίζεται και για την ευρεία αντίληψη του, ή για να το πω πιο απλά, που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ήρα απ'το στάρι, το γιαλαντζί, το κάλπικο, από το αυθεντικό και το ειλικρινές, τσίμπησε στο δόλωμα, αδυνατώντας να καταλάβει ότι τα φληναφήματα του Κυρανάκη δεν ήταν παρά κούφιες προεκλογικές εξαγγελίες, απο αυτές που μοιράζουν άφθονες σαν σανό οι πολιτικάντηδες εδώ και εκατοντάδες χρόνια. 

Η αλήθεια είναι οτι ο Κυρανάκης συνηθίζει να βαυκαλίζει τους οπαδούς του (και μη) με πατριωτικά λογύδρια και σκληρές δηλώσεις. Είναι ένας πολιτικός που ξέρει να χειρίζεται την μάζα με μεγάλη μαεστρία, την παίζει στα δάχτυλα του που λέμε. Και είναι ακριβώς αυτό το παπατζιλίκι και ο τσαρλανατισμός του, αλά Ανδρέα Παπανδρέου, που τον καθιστούν πολύ επικίνδυνο.
Για να το κάνω τελείως λιανά, εδώ δεν έχουμε ακόμη έναν Μητσοτάκη ή Δένδια, άλλα έναν δημαγωγό που πίσω από κλειστές πόρτες δίνει διαπιστευτήρια καλής θελήσεως και στις εξέδρες φοράει την μπέρτα του σούπερ πατριώτη.

Τελευταίο παράδειγμα που έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτόν τον "ανερχόμενο αστέρα" της πολιτικής, είναι η μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο γνωστός και μη εξαιρετέος Π. Δημητράς. 
Μετά από έναν συγκινητικό και θαρραλέο λόγο στην Βουλή, ο Κυρανάκης κάλεσε άπαντες τους συναδέλφους του να ψηφίσουν την άρση της ασυλίας του, για να δικαστεί ως "απλός πολίτης".
Μόνο που, το "ως απλός πολίτης", μπάζει νερά. "Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο", τραγουδούσε ο δημοφιλής Β. Παπακωνσταντίνου, και δεν θα είχε άδικο εν προκειμένω, καθώς το αποτέλεσμα αυτής της επερχόμενης δίκης-παρωδίας (ενα καλοστημένο show αν προτιμάτε), είναι προδιαγεγραμμένο.

Διότι ο Κυρανακης ξέρετε, ανήκει στην πολιτική παράταξη που σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν τον νόμο περί "ρατσισμού", ο οποίος δίνει την δυνατότητα στις διάφορες ορθοπολιτικές ύαινες τύπου Δημητρά, να δικάζουν "εγκλήματα σκέψης" όπως το να απαιτείς το δημόσιο χρήμα να δίδεται για ανάγκες του Έθνους και όχι για ανάγκες των "επενδυτών".

Είμαι σίγουρος πως το χρυσό αυτό παιδί με το λαμπρό μέλλον στο παλαιότερο κόμμα της διαπλοκής και της μειοδοσίας, βρίσκεται σε καλά χέρια δικηγόρων, εισαγγελέων, δικαστών οι οποίοι θα φροντίσουν, αφού αναγκαίως μασήσει τα λόγια του και πει πως "δεν το εννοούσε έτσι ακριβώς" και πως "δεν είναι αυτό που νομίζουμε", να τον αθωώσουν πανηγυρικά, αποδίδοντας του δάφνες δικαστικής νίκης και τιμές ενός μπαρουτοκαπνισμένου πολιτικού που δέχεται ασύμμετρες πολιτικές διώξεις, κουνώντας παράλληλα το δάχτυλο σε όσους τυχόν τολμήσουν μελλοντικά να επαναλάβουν την ίδια απονενοημένη βαθέως ρατσιστική απαίτηση.

Σε όσους "επαναστάτες σκέψης" κομπάζουν σήμερα για το θάρρος αυτού του νέου, να ψηφίσει την άρση της Βουλευτικής ασυλίας του, να τους χτυπάτε απαλά την πλάτη με κατανόηση, διότι, όπως προανέφερα, είναι περιορισμένων δυνατοτήτων η αντίληψή τους.

Προφανώς το κείμενο του άρθρου δεν απευθύνεται σε αυτούς, είτε γιατί ακόμη και με όλα αυτά, δεν θα συνειδητοποιήσουν την κατάσταση, είτε γιατί η ξεροκεφαλιά τους, τους εμποδίζει από το να παραδεχτούν ότι έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής τους, όταν έριχναν μονοκουκί ΝΔ. Μια ΝΔ, που όπως άλλωστε λέει και μια ψυχή, "την ψήφισαν και πολλοί καλοί Έλληνες"...

Αλέξανδρος Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια: