Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ - Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ (CIVIC NATIONALISM)


Η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου, αποτελούν τις δύο πιο σημαντικές ημερομηνίες για το έθνος μας, και υπό κανονικές προϋποθέσεις, θα έπρεπε να τιμούνται περίλαμπρα, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να γίνονται τα κατάλληλα μαθήματα πατριδογνωσίας στους νέους μας και οι παρελάσεις να εκπέμπουν υψηλό εθνικό φρόνημα, πειθαρχία και κυρίως σεβασμό στους νεκρούς μας προγόνους, που έπεσαν ηρωικά στα πεδία των μαχών πίνοντας το γλυκό νέκταρ της αθανασίας, ως γνήσιοι Έλληνες πολεμιστές.

Γιατί, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, είναι γεγονός ότι σχεδόν κάθε σπίτι Έλληνα, έχει να διηγηθεί μια ιστορία για έναν παππού, έναν θείο, έναν προπάππου, που πολέμησε στο έπος του 40'.

Θα πρέπει να εξετάσουμε όμως, κατά πόσο εμείς σήμερα, διαφυλάττουμε τις παρακαταθήκες των προγόνων μας.

Σε έναν κόσμο ερειπίων, δεν θα μπω στην διαδικασία να αναφερθώ σε όλα αυτά τα δρώμενα που έπληξαν και πλήττουν την εθνική μας αξιοπρέπεια εδώ και χρόνια, και μας έχουν καταντήσει διεθνώς περίγελο.

Θα στηλιτεύσω ένα συγκεκριμένο φαινόμενο, που προωθήθηκε εντέχνως από ύποπτους κύκλους και βρήκε την απαιτούμενη υποστήριξη από τα πατριωτικά ζόμπι.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια, οι Εθνικές μας επέτειοι αμαυρώνονται από την συμμετοχή αλλόφυλων στις μαθητικές παρελάσεις, και δη στα αγήματα. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να αναλύσω γιατί αυτή η εικόνα που πλέον είναι συνηθισμένη και αναμενόμενη, θα έπρεπε να είναι καταδικαστέα και μη αποδεκτή. Ιδιαίτερα, οι κορασίδες που παρελαύνουν φέροντας μπούρκες, νικάμπ, χιτζάμπ και οποιαδήποτε άλλη μουσουλμανική ενδυμασία, μοιραία μας δημιουργούν συνείρμους, αφού στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, οι Έλληνες δεν επεδείκνυαν ανεκτικότητα και δουλικότητα προς τους αγαρηνούς, αντιθέτως τους έσφαζαν για να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό.

Με ή χωρίς μπούρκα όμως, δεν παύει να είναι αυτονόητο ότι ένας/μια αλλόφυλος/η δεν δύναται να συμμετάσχει στις παρελάσεις κρατώντας την Ελληνική μας σημαία. Ακόμη και αν πιστέψουμε στις "καλές προθέσεις" και τον "φιλελληνισμό" του ξένου, είναι ιεροσυλία προς τους προγόνους μας που πολέμησαν ως Έλληνες για την ακεραιότητα αυτού του τόπου, να μην επωμιζόμαστε εμείς την κληρονομιά τους και να την παραδίδουμε στα χέρια αλλόφυλων. Πως να το κάνουμε, τρίζουν τα κόκκαλα τους.

Παρόλα αυτά, βλέπουμε ένα τραγελαφικό μοτίβο να εξελίσσεται στα λεγόμενα των ζητωπατριωτών.

"Εύγε στην νεγρίδα που φέρει την Ελληνική σημαία", δηλώνουν με στόμφο, και προσθέτουν το εξωπραγματικό: "αφού τιμάει και σέβεται την Ελλάδα, τότε είναι Ελληνίδα" (!!)
Μερικοί πιο πονηροί, αντιπαραβάλλουν  την νεγρίδα με το Ιερό μας σύμβολο, με τις αναρχικιές που εισέβαλαν στην παρέλαση της Ν. Φιλαδέλφειας. Είτε αδυνατούν είτε δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι επειδή το ένα είναι λάθος, το άλλο δεν είναι απαραίτητα σωστό.

Αυτή τη λογική του παραλόγου υπάρχει συγκεκριμένη ιδεολογία που την περιγράφει και φυσικά δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα. Είναι "έξωθεν φρούτο, εισαγόμενο", από Αμερική και Ευρώπη μεριά. 

Λέγεται αστικός εθνικισμός (civic nationalism), και εξηγώ:
Είμαστε σε εποχή που οι δεσμοί του αίματος, η φυλή, εχουν καθιερωθεί στην συνείδηση του μέσου μπατριώτη ως κατι ακραίο, απαγορευτικό, προκλητικό, μη πολιτικά ορθό.

Με όλο αυτό τον αντί-λευκό και αντί-νατιβιστικό βομβαρδισμό προπαγάνδας που γίνεται από τα media (άλλωστε ο πρωθυπούργος προ της εκλογής του είχε δηλώσει δημόσια σε διεθνές συνέδριο ότι θα πολεμήσει τον νατιβισμό, τουτέστιν, τους ιθαγενείς πολίτες αυτής της έρμης χώρας), έχει παρεισφρήσει στον εγκέφαλο τους η ιδέα ότι αν το ευνοούν οι συνθήκες, μπορεί κάποιος να γίνει Έλληνας στην πορεία της ζωής του, χωρίς να έχει γεννηθεί από Έλληνες γονείς.

Αυτό ακριβώς διατρανώνει ο civic nationalism. Αν μελετήσει κάποιος αυτή την "ιδεολογία" (την οποία ενστερνίζονται τα πλείστα πολιτικά ορθά ακροδεξιά κόμματα ανά την Ευρώπη, όπως αυτό της ΛεΠεν, το οποίο φερ'ειπείν διακηρύττει ότι οι προερχόμενοι από τις γαλλικές αποικίες αφρικάνοι, είναι...Γάλλοι ) θα διαπιστώσει οτι οι πολιτικάντηδες που την ευαγγελίζονται, πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδελες.

Υποστηρίζει ουσιαστικά, ότι η φυλετική καταγωγή και κατά συνέπειαν ο ορισμός του Έθνους όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς μέσω του Ηροδότου, είναι κοινωνικό κατασκεύασμα, κάτι το παρωχημένο, και συνεπώς θεωρούνται Έλληνες, οι αλλοεθνείς, οι αλλόφυλοι (ακόμη και οι υποσαχάριοι) μετανάστες/πρόσφυγες, εάν οι ίδιοι νιώθουν έτσι.

Δηλαδη αν ο π.χ Νιγηριανός πρόσφυγας αισθάνεται Έλλην, χειρίζεται καλά την γλώσσα, ακούει Κιάμο, χτυπάει κάθε πρωί φραπεδιά, κάνει τον "σταυρό του" όποτε περνάει έξω από την εκκλησία και κουνάει και κανά σημαιάκι, αν δηλαδή έχει "αφομοιωθεί" (εδώ γελάμε), τότε όλα κομπλέ, πρέπει να του δοθεί πιστοποιητικό ελληνικότητας και ιθαγένεια στο πι και φι.

Αυτο το αφήγημα προσωπικά το χαρακτηριζώ εκτός από αστείο, και κάργα αριστερό. Η μόνη διαφοροποίηση των δεξιούληδων που βαυκαλίζονται με αυτό, απο τους αριστερούς, είναι απλά ότι αποδέχονται τις έννοιες "Έθνος", "Πατρίδα". 

Κατά τα άλλα, είναι άκρως εθνοκτόνο και περισσότερο ζημιογόνο από τα αριστερά φληναφήματα, τα οποία πλέον δεν βρίσκουν απήχηση στις πλατειές μάζες και προκαλούν οργή με τον ξεδιάντροπο μισελληνισμό τους. 

Το νεοταξικό κατασκεύασμα που ονομάζεται civic nationalism όμως, χρίζει μεγαλύτερης προσοχής. Γιατί είναι μεν επίσης μισελληνισμός, όμως παρουσιάζεται με πατριωτικό προσωπείο και παρασύρει στο διάβα του αφελείς και ανυποψίαστους. 

Όλο το ποντάρισμα έχει γίνει πάνω σε αυτό το θέμα. Είναι το βασικό διακυβευμα. Αν ο μέσος ζητωπατριώτης της φακής εμπεδώσει ότι όποιος ξένος ξέρει ελληνικά και δεν μισεί (τουλάχιστον φαινομενικά) την χώρα που τον φιλοξενεί είναι Έλλην, τότε θα αποδεχτεί πολύ πιο εύκολα τα στίφη των λαθραίων που καταφθάνουν και θα συμβιβαστεί γρηγορότερα από όσο νομίζει.

Μετά θα "απογοητευτεί" και θα "καταλάβει το λάθος του", για άλλη μια φορά, μόνο που τούτη τη φορά θα'ναι πολύ αργά. Θα έχει ήδη παρέλθει το σημείο από το οποίο δεν θα υπάρχει γυρισμός.

Φ. ΑλεξάνδρουΔεν υπάρχουν σχόλια: